Zomertijd

wandelen zomertijd mist natuur almere

Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan. 

We kunnen weer genieten van mooie lange zomerse dagen!

Maak vooral in deze periode een vroege ochtendwandeling. Rond zeven uur komt de zon op, is het nog rustig buiten, en heb je minder omgevingsgeluid. Zo geniet je optimaal van de natuur.

Als je in je buurt een sloot of meertje hebt, is het mooi om daar te wandelen. Doordat de buitenlucht nog relatief koud is en het water warmer, zie je dat er mist boven hangt. 

Ervaar hoe magisch dat is! 

 

Een van de voordelen van een vroege wandeling is, dat je dit voor je ontbijt kunt doen. 

Wandelen op een nuchtere maag zet je verbrandingsmotor aan! Doordat je nog geen koolhydraten hebt gegeten, zal je lichaam je vetreserves aanspreken. Dit is een energiebron waar je voldoende van hebt - je kunt nu langer blijven wandelen. 

Probeer dit elke week een keer te doen. Begin ontspannen, op een rustig tempo. Dat is ongeveer drie tot vier kilometer per uur, waarbij je niet buiten adem raakt. 

Je spieren en hersenen zijn na deze wandeling, goed doorbloed en voorzien van verse zuurstof. 

Als je klaar bent drink je twee glazen water, om je vochtgehalte op peil te houden. Eet een volkoren boterham met boter,kaas en tomaat. 

Eet je liever geen brood, dan is kwark of yoghurt met fruit een goed alternatief. Zo start jij je dag vol energie en kan je trots zijn op jezelf.

 

Chi-wandeling in de ochtend

Op verschillende zondagen kun je met ons meewandelen rondom het Kotterbos en het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere.

In samenwerking met Staatsbosbeheer zijn we te gast bij het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. Dit natuurpark ligt aan de rand van de Oostvaardersplassen in Almere Buiten. ChiWalking is wandelen met een goede lichaamshouding waardoor je, je benen minder belast dan bij normaal wandelen. Tijdens deze wandeling leer je de beginselen van ChiWalking.

We starten om 9.00 uur vanaf het paviljoen. We gaan een uur genieten, bewust van onze houding worden, en doen aandachtsoefeningen om verbinding te maken met deze mooie omgeving. 

Na afloop drinken we gezamenlijk koffie en thee in het paviljoen.