Floriade Almere

Vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022 is Almere het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. 

Al wandelend ontdek je oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Je geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. 

Het Floriade-park is een feest van groen en duurzame technologie. Al wandelend ontdek je innovaties voor groen, voedsel, energie en gezondheid. 

Ontdek het mooie groen tijdens je bezoek aan de Floriade.

Heb jij de groene voetafdruk op Green Iland al gevonden?

 

Floriade Expo 2022 is van 14 april t/m 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Koop hier je tickets voor de Floriade

 

Floriade - gezond wonen en wandelen in de stad

Weerwaterbrug almere weerwater wandelen
Weerwaterbrug @almere2.0.nl

Voel je vitaal in een gezonde stad.

We willen ons zo lang mogelijk goed voelen en actief deelnemen aan de samenleving.

Floriade Expo 2022 laat de zoektocht zien naar schone lucht, schoon water en een schone bodem die je helpen om je lichamelijk en geestelijk zo fit mogelijk te voelen. Een groene omgeving nodigt uit om in de stad te recreëren. 

 

Meer bewegen is goed voor je gezondheid. Almere is een goed voorbeeld hoe je makkelijker je schoenen aantrekt voor een wandeling door het stadspark. Aan het terrein van de Floriade ligt het Weerwater. Hieromheen is een pad aangelegd om wandelend, hardlopend of op de fiets rond het Weerwater te gaan. Je hebt een mooi uitzicht op de skyline van Almere Stad, maar ook op de Floriade. Het rondje Weerwater is ongeveer 6,5 kilometer lang.

Combineer je bezoek ook aan een dagje shoppen in het Stadshart van Almere of een mooie wandeling door de natuur. Meer over wandelen in Almere lees je hier.


Workshop vitaliteit- zo ga ik meer bewegen

Meer bewegen zorgt ervoor dat je langer zelfredzaam blijft, je hebt een fitter en actiever leven. Bewegen helpt om chronische aandoeningen zoals diabetes type 2, alzheimer en hart- en vaatziekten te voorkomen.

Het helpt ook om gezonder te worden als je al een aandoening hebt. Elke dag matig intensief bewegen zorgt ervoor dat jij je gezonder en fitter gaat voelen. 

 

Op de Floriade bij kavel van Stad&Natuur zal Beweeg- en wandelcoach Evert Aldewereld, bekend van FitStap Almere laten ervaren dat iedereen meer kan bewegen.

 

Op het buitenleslokaal leer je interessante weetjes waarom bewegen en wandelen zo gezond is. Je krijgt tips hoe je elk uur het zitten onderbreekt en doen we leuke oefeningen om het lichaam te activeren. Matig intensief bewegen zorgt ervoor dat je spieren en organen beter doorbloed zijn. Dit heeft een positief effect op je gezondheid.

 

Na deze interactieve workshop kunnen de deelnemers zelf werken aan hun gezondheid.

Je bent welkom op zondag 17 juli om 12.00 en om 14. 00 uur.

Meer informatie?  Klink hieronder op de button


Fit en vitaal in de stad

Tijdens de Floriade zal beweegcoach Evert Aldewereld de (school)lessen verzorgen hoe je vitaal kunt worden in de stad.
Meer bewegen geeft je al snel gezondheidsvoordelen. 

Een goede richtlijn is tussen de 150 en de 250 minuten matig intensief te bewegen. Denk hierbij aan wandelen, fietsen en tuinieren. Ook het laatste zal je goeddoen om je tuin te vergroenen zodat ook de natuur er voordeel aan heeft.

Op verschillende dagen is Evert te gast bij Stad en Natuur op buitenleslokaal kavel 46 op de Floriade.

Scholen die tijdens hun schoolreisje naar het buitenleslokaal komen krijgen een actief school les aangeboden die zij na afloop ook zelf in de klas en daarbuiten kunnen uitvoeren. 

Na afloop ontvangen zij van Gezond Almere de beweegfolder.


Contactformulier beweegcoach Evert Aldewereld

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.