Wandelen in Almere

Wandelen in Almere

In Almere kan je kilometers wandelen door de mooie natuur. Je kijkt je ogen uit in het Vroege Vogelbos, Wilgenbos of Stadslandgoed De Kemphaan.

Almere is zo gebouwd dat dat je in elk stadsdeel kan wandelen door een stadspark. 

Hierdoor kunnen inwoners, maar ook dagjesmensen en straks ook bezoekers van de Almeerse Floriade genieten van de groene stad.

Kies je wandelroute -en ga op pad

In deze blog zal ik de komende weken mooie wandelroutes voor je samenstellen. Deze zijn geschikt om zowel hardlopend als wandelend af te leggen. Maak vooral onderweg een mooie foto en deel deze op je socialmedia met #meerbewegen

 

Wilgenbos, grote Vaartweg Almere

Wandelen in het Wilgenbos Almere
Het Wilgenbos Almere Buiten

Het Wilgenbos is een voormalig zandwinplaats. In de loop van de jaren 60 zijn er wilgenzaadjes door de wind verspreid waardoor in dit bos hele grote Wilgenbomen aanwezig zijn.

Vanaf de parkeerplaats Wilgenplaats -tegenover voormalige gevangenis- kan je je auto of fiets achterlaten voor een mooie wandeling van ongeveer 5 kilometer. In dit gebied zijn honden niet meer toegestaan.

Het bos is 99% onverhard en loopt over heerlijk zacht gras. Voor het houten bruggetje heb je in de zomer de lekkerste bramen die aan de rechterzijde van het pad groeit. 

In het midden van het bos ligt de zandplas. De wandelroute loopt hieromheen.

Onderweg zie je diverse kijkschermen waar je de watervogels op het water kunt spotten. Halverwege deze wandelroute kom je het water De Vaart Tegen. Eventueel kan je hier je wandelroute verlengen richting Lepelaarplassen.

Hou je van Barefootwandelen dan is deze plek uitstekend geschikt om zonder schoenen hier te wandelen.

Vooral als het regent heeft voelt het natte gras heerlijk aan je voeten. Let wel op dat door de vocht het in de zomer veel muggen aanwezig kunnen zijn.

Het Vroege Vogelbos Almere Haven

Volgende week komt hier een beschrijving van het Vroege Vogelbos in Almere. 

Aan de rand van dit bos vind je theehuis het Eksternest waar je heerlijke koffie, thee en lekkernijen kunt drinken. Naast het Eksternest vind je de schaapskooi.