Wandelen in het donker

Zie de sterren aan de hemel

Bijna geen mens te bekennen, alleen een hondenbezitter die zijn viervoeter uitlaat en een fietser die snel naar huis rijdt. De straat is stil. 

Stel je nu voor: je wandelt langs een prachtig pad, de hemel is helder en je kijkt omhoog naar de fonkelende sterren en de volle maan die schijnt. Zou je nu meer genieten van een avondwandeling? De maan verlicht je pad, zodat je niet in het donker loopt.

Wandelen in het donker geeft een andere beleving dan op een zonnige zomeravond. Omdat het 's avonds al wat koeler is, adem je de zuivere lucht in en krijg je een energieboost.

Probeer bij je volgende wandeling rustig in te ademen door je neus en langzaam uit te ademen. Dit zorgt voor een kalme ademhaling en een verlaagde hartslag. Je wordt rustiger en staat meer open voor je omgeving. Met een mooie avondwandeling en bewuste ademhaling vertraag je en kom je tot rust.

Zo geniet je nog meer van je avondwandeling en ben je volledig in het moment.

Dit zijn de 5 redenen voor een avondwandeling

  • Wandelen helpt je spijsvertering op gang en het helpt je om de nodige calorieën te verbranden.
  • Heb je een drukke en stressvolle dag gehad? Dan is het heel fijn om ’s avonds nog even je gedachten te ordenen of juist afleiding te zoeken.
  • In de avonduren is het meestal wat rustiger met verkeer dan overdag. Hierdoor kun je meer genieten van de rust en van de natuur om je heen.
  • Door bewust te ademen krijg je meer ontspanning.
  • Na een avondwandeling kom je ontspannen thuis, waardoor je makkelijker in slaap valt. Je slaapt dieper en daardoor ben je de volgende ochtend beter uitgerust.

Zorg dat je opvalt, gebruik deze drie tips

Zorg dat je voldoende zichtbaar bent tijdens het wandelen
Zorg dat je voldoende zichtbaar bent

Zorg ervoor dat je tijdens het wandelen goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

  1. Draag een reflecterend vest en een lampje om je arm om beter opgemerkt te worden.
  2. Loop zoveel mogelijk op het voetpad. Als er geen voetpad is, kies dan of je links of rechts van de weg veiliger loopt.
  3. Overweeg om links van de weg te lopen om tegemoetkomend verkeer te zien.

Hopelijk heb je nu inspiratie om vanavond een mooie avondwandeling te maken. Veel plezier tijdens je wandeling!