Vakantie

Geniet jij ook van de zomer, lekker op vakantie en even niets te hoeven?

Hoe fijn is het om niet aan je werk te denken en lekker uit te rusten.

Ik zie op sociale media leuke berichten voorbij komen van wandelvakanties, luieren aan het strand of gezellig met het gezin op stap.

 

De zomervakantie is voor mij ook het moment om iets nieuws te leren. Ik heb laatst een inspirerend boek gelezen over micro gewoontes. Dat zijn kleine gezonde gewoontes die je kunt ontwikkelen. 

Dat kan zijn dat je per dag één extra glas water gaat drinken of elke dag vijf minuten naar buiten voor een wandeling. 

 

Zelf ben ik begonnen het zitten te onderbreken. We zitten gemiddeld 9 tot 10 uur per dag en dat is niet gezond voor je lichaam. Door elk uur op te staan en wat te bewegen schud je je lichaam als het ware wakker. Door te gaan bewegen zal ook de bloedcirculatie verbeteren waardoor je hersenen, organen en spieren beter doorbloed zullen worden. Na een maand meer bewegen voelde ik mij al veel actiever. Het heeft meer impact door vaker te bewegen dan bijvoorbeeld een keer per week te sporten.

Het voordeel van zo’n micro gewoonte is dat je dagelijkse opdracht zo klein is, dat het niet kan mislukken. 

Dus als je bijvoorbeeld stress ervaart kan het je helpen één keer per dag op je ademhaling te letten. Volg je adem gedurende 90 seconden en probeer via je neus in en uit te ademen. Door op je adem te focussen zal je ademhaling rustiger worden en je stressgevoel verminderen. Probeer het maar eens, je zal zien dat deze kleine gewoonte op een gegeven moment net zo gewoon is als tandenpoetsen! En als twee keer je mico opdracht wil doen dan mag dat. Dat zal je gelijk een boost opleveren! Als je de volgende dag maar aan denkt dat één micro gewoonte per dag voldoende is.

Wil je meer hierover weten kan je mij altijd mailen of lees het boek Micro gewoontes van Stephen Guise.

In het najaar ga ik een aantal vitaliteit workshops organiseren waarin micro gewoontes in verwerkt zijn. Hou de nieuwsbrief in de gaten!  

 


Wandelinspiratie

Wist je dat boswachters de allermooiste wandelroutes hebben geselecteerd? Zij nemen je mee langs hun favoriete plekjes. Je bent dan echt helemaal in de natuur en kun je ongestoord wandelen in de bossen. Ik ben fan van hun trail paadjes. Dat zijn mooie onverharde paden. Je loopt dan vaak diep in de bossen.

Klik hier voor een van de mooiste wandelpaden in Nederland.


Wandelagenda Almere

Wandelagenda almere
Foto @Lennsart73

In september 2023 gaan we weer leuke wandel en beweegactiviteiten doen.

Zo kan je meedoen met de workshop Vit en Fitaal, Barefootwandelen bij het Nationaalpark Nieuwland en natuurlijk ChiWalking workshops volgen.

 

Geniet van de mooie maand augustus en ik zie je graag bij de wandeltrainingen in september!

 

Met vriendelijke groet Evert Aldewereld