Twee succesverhalen over ChiWalking

Door ChiWalking geen last van wandel blessures

 

Afgelopen week heb ik twee wandelliefhebbers geholpen met hun wandeltechniek. Beiden hadden verschillende klachten, zoals een gebrek aan motivatie om naar buiten te gaan of pijn in de onderrug tijdens het wandelen.

Ondanks dat ze al geruime tijd last hadden van deze klachten, wilden ze toch blijven wandelen omdat ze er echt van genoten. Ze kozen vaak voor wandelingen in prachtige, heuvelachtige gebieden, maar de rugpijn zorgde ervoor dat ze kortere afstanden aflegden dan ze eigenlijk wilden.

Ze wilden graag weten waar de pijn vandaan kwam en namen daarom contact met mij op. Na het verbeteren van hun wandeltechniek, kunnen ze nu weer volop genieten van hun wandelingen.

Verbeter je wandelervaring met de juiste wandeltechniek

Een verfijnde wandeltechniek kan vaak de meest voorkomende wandelklachten oplossen en de wandelervaring verbeteren. Voordat ik begon met de Chiwalking-training, heb ik de wandeltechniek van de deelnemers vastgelegd op video. Het terugkijken van deze opname geeft een goed beeld van hun wandelstijl. Als Chiwalking-instructeur kon ik direct zien waar de verbeterpunten lagen.

Met deze analyse in gedachten heb ik een gerichte wandeltraining gegeven, die al snel leidde tot verbetering van de wandeltechniek. Het aanpassen van de wandelpas kan al snel het verschil maken tussen een belastende en een ontspannen wandeling, wat vaak de oorzaak is van veelvoorkomende pijntjes.

Dankzij de nieuwe aandachtspunten die we hebben behandeld, kunnen de wandelaars binnenkort weer genieten van een lange wandeling in de heuvels. Wat een prachtig resultaat! 

De voordelen van Chiwalking

zonder spierpijn wandelen

Chiwalking is een perfecte manier om makkelijker te wandelen zonder last van blessures of spierpijn te krijgen. Bij deze methode is het bekkengebied sterk terwijl de ledematen ontspannen zijn.

In plaats van de zwaartekracht te overwinnen, maak je er gebruik van bij Chiwalking. Hierdoor belast je je beenspieren minder en vergroot je je wandelbereik.

Bij Chiwalking staat geleidelijke vooruitgang centraal en wordt er gezorgd voor een stevige en uitgebalanceerde basis. Per wandeling focus je op een aandachtspunt om je wandeltechniek te verbeteren.

Chiwalking-instructeurs geven workshops waarbij je deze aandachtspunten leert. Wandel met ontspanning en verbeter je wandeltechniek met Chiwalking.

De kracht van wandelen: verbeter je gezondheid en welzijn

Wist je dat een korte wandeling van twintig minuten per dag al een positief effect kan hebben op je humeur? Bovendien, als je wandelt in de natuur, zelfs in een stadspark, ervaar je rust en ontspanning, wat essentieel is voor lichaam en geest. Maar dat is niet alles! Wandelen kan ook nieuwe creativiteit opwekken en leiden tot nieuwe ideeën en inzichten.

Nog een reden om te wandelen is dat je, door buiten te zijn, gezonde lucht inademt. Bewust ademen door je neus heeft nog meer voordelen. In de winter zal je koude neus door de adem iets opwarmen en zullen je hartslag en bloeddruk dalen omdat je langer via je neus uitademt. Beweging buiten werkt ook aan je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt.

Wil je met plezier wandelen en grotere afstanden afleggen? Neem dan gerust contact met mij op voor een ChiWalking wandelanalyse.

Met vriendelijke groet,

Evert Aldewereld