Corona - kan ik blijven wandelen

Corona - zo werk jij aan je gezondheid

De coronacrisis ligt inmiddels achter ons. Bijna iedereen heeft op een of andere manier te maken gehad met de coronamaatregelen, een ziekenhuisopname of ziekte in hun omgeving. Als wandeltrainer adviseer ik iedereen om te blijven kijken naar de mogelijkheden en te focussen op wat wel kan.

Het is belangrijk om positief te blijven, zelfs als het leven op zijn kop staat. Of het nu gaat om corona of iets anders, je mag boos en verdrietig zijn, maar pak daarna het leven weer op en kijk wat je wel kunt doen. Dit geeft je meer energie om dingen te doen die je gelukkig maken. Negativiteit is namelijk slecht voor zowel je gezondheid als de relaties in je directe omgeving.

 

Blijf in beweging en wandel dagelijks!

Wandelen voor meer vitamine D betere gezondheid en weerstand

Blijf bewegen en wandel het liefst elke dag.

Regelmatig wandelen is een uitstekende manier om fit te blijven of zelfs te verbeteren. Bovendien vermindert het de kans op ziekte, zoals verkoudheid of griep en bevordert het een sneller herstel.

Het is belangrijk om minstens 30 minuten per dag buiten te zijn om voldoende vitamine D aan te maken, wat bijdraagt aan een betere weerstand.

Bij bewolkt weer is het aan te raden om tussen 11.00 en 15.00 uur buiten te zijn, omdat de UV-stralen dan het sterkst zijn.

Na je wandeling zul je merken dat je je beter voelt en een positievere geest hebt. Dit komt doordat wandelen de aanmaak van gelukshormonen in de hersenen bevordert. Kortom, blijf actief om gezond te blijven! 

 

 

Chiwalking - Hoe je verder kunt wandelen zonder ongemakken

Heb je last van pijn in je rug of voeten tijdens het wandelen? Dan kan ik je helpen door middel van gerichte training met behulp van de ChiWalking techniek. ChiWalking zorgt ervoor dat je moeiteloos en efficiënter loopt met minder kans op blessures.

De snelste manier om te beginnen is door middel van een ChiWalking analyse. In slechts anderhalf uur leer je de basisprincipes en kun je zonder ongemakken wandelen.

Lees hier meer over ChiWalking en schrijf je gelijk in

Met vriendelijke groet,

Evert Aldewereld van Aldefit.nl