Daarom wandel ik de KennedyMars

Wandelen is goed voor je gezondheid

Wandelcoach Evert
Wandelcoach Evert

Vooral als je diabetes type 2 hebt is helpt het om meer in beweging te komen.

Veel bewegen help je lichaam om weer gevoeliger te worden voor insuline.

Hierdoor gaan diabetespatiënten zich beter voelen.

Als wandelcoach heb ik mogen ervaren dat diabetespatiënten met typte 2  naar een paar weken wandelen minder last hadden van hun suikerziekte. Door meer te bewegen voelden zij zich energieker en konden ze met minder medicijnen beter functioneren.

 

Daarom loop ik voor de Diabetespatiënten 80 kilometer binnen 20 uur. Deze lange afstandsmars moet je goed voorbereiden met wandeltrainingen en dit is precies wat Diabetici ook kunnen doen. Meer wandelen helpt hen de gevolgen van diabetes te beperken.

Help jij mij helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek?

 

Sponsor jij mij via het Diabetesfonds?

 

Luister hier mijn interview terug bij Omroep Flevoland waarom ik de KennedyMars ga lopen.

Kijk hier naar waarom ik mijn uitdaging ben aangegaan.

De alternatieve Kennedymars van Evert

Evert wandelt 80 kilometer voor het diabetesfonds

Op 23 juli zal ik mijn alternatieve Kennedymars gaan wandelen.

Door de Corona -crisis gaan nagenoeg alle georganiseerde langeafstandwandelingen niet door. Elke jaar organiseren wandelverenigingen hun eigen Kennedymars. Dit is een langeafstandswandeling van 80 kilometer welke binnen 20 uur volbracht moet zijn.

Omdat ik al geld opgehaald heb voor meer onderzoek naar Diabetes heb ik besloten om zelf mijn 80 kilometer wandelroute uit te meten en deze binnen de 20 uur te gaan wandelen.

 

Op donderdagmorgen ga ik om 2.00 uur vanuit Uithoorn vertrekken en zal in de nacht via de polders van Mijdrecht, Breukelen, Nieuwersluis naar Abcoude lopen.

In Abcoude is het 40 kilometer rustpunt voor vers water en voedsel. Mijn sponsor Gentlemen zal zorgen dat ik een sportmassage krijg om mijn benen weer fit te masseren.

 

Omstreeks 10.30 uur zal ik weer verder wandelen via het Gein naar Driemond, Naardermeer en Muiderberg.

Via het Hollandsebrug kom ik Flevoland binnen om via het Pampushout richting Noorderplassen te lopen. 

Tussen 18.00 en 19.00 uur hoop ik finishen bij atletiekclub Almere'81 op het Fanny Blankers-Koen sportpark.

Onderweg fietst mijn broer mee voor de veiligheid en ondersteuning.