Merrel barefootschoen

De beste waterdichte barefootschoen is van Merrel

Evert test de merrel barefootschoen in aboude

Al jaren loop ik met plezier op barefootschoenen. Deze zitten zo comfortabel dat het net voelt alsof je op blote voeten loopt.

Het voordeel is dat ze zeer licht van gewicht zijn, dus je hoeft geen zware schoenen te tillen.

Bovendien heb ik geen last van knellende tenen of blaren, want de schoen past perfect. En het oog wil ook wat, want ze zien er flitsend uit!

In de zomer heb ik geen last van te warme voeten, omdat de schoenen luchtdoorlatend zijn. Het nadeel is dat je snel natte voeten krijgt als het regent. Gelukkig zijn je voeten na een regenbui snel droog en heb je ook hier geen last van blaren.

 

Sinds ik mijn traditionele schoenen heb verruild voor barefootschoenen, heb ik geen last meer van oncomfortabele, zware schoenen die mijn voeten afknellen. Sterker nog, ik draag het liefst helemaal geen schoenen meer. Mijn voeten zijn zo gewend aan de barefootschoenen dat ik er lange afstanden mee kan wandelen zonder moe te worden.

Normale schoenen ondersteunen je voeten met verhogingen en zooltjes, wat eigenlijk lijkt alsof je voeten in het gips zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je voeten steeds zwakker worden en steeds meer ondersteuning nodig hebben. Met barefootschoenen worden je voeten juist gestimuleerd om te werken, wat ze sterker maakt en waardoor je gemakkelijker lange afstanden kan wandelen zonder vermoeid te raken.

Barefootschoenen en lopen op blote voeten hebben mij dus enorm geholpen.

 

 

Dit is de Merrel Trail Glove 7 GTX

Toch was ik op zoek naar waterdichte barefootschoenen, en die heb ik gevonden bij Merrelschoenen in Abcoude: de Trail Glove 7 GTX.

Deze schoen is volledig van Gore-Tex gemaakt en sluit perfect om je enkel heen. Hierdoor houdt de schoen de regen buiten.

De zool is gemaakt om water af te voeren, zodat je niet snel uitglijdt op een natte ondergrond. Gore-Tex is zeer onderhoudsvriendelijk en het vuil spoel je eenvoudig af. Deze schoenen zijn geschikt voor wandelingen of hikes door heuvelachtig terrein. De zool geeft je net wat meer stevigheid, waardoor je makkelijk kunt overstappen van een bergschoen naar deze mooie waterdichte barefootschoen.

De Trail Glove 7 GTX heeft een iets dikkere zool, maar toch voel je voldoende als je erop wandelt. Als je nog niet vaak op barefootschoenen hebt gelopen, is dit paar zeer geschikt om mee te beginnen. De zool geeft je namelijk net even meer stevigheid.

 

 

De ultieme test komt eraan: regen en sneeuw

Ik heb deze schoenen nu een paar dagen en ben zeer tevreden. Binnenkort ga ik een hike door heuvelachtig terrein in Limburg maken en in het voorjaar ga ik met deze schoenen sneeuw wandelen in Oostenrijk. De ultieme test! Ik zal hier foto's van maken en mijn ervaringen delen

De Trail Glove 7 GTX is exclusief verkrijgbaar bij Theo en Jeanette van Merrelschoenen in Abcoude. Je kunt hen op woensdag of zaterdag bezoeken of online bestellen.