Aldefit werkt samen met Uniek Sporten

Uniek sporten - wandelen in Almere

uniek sporten in almere - wandelen met aldefit

Het landelijke initiatief Uniek Sporten helpt om Nederlanders, die anders moeite hebben om te blijven sporten, een leuke sport in hun omgeving te kiezen. 

Steeds meer gemeentes sluiten aan voor een gezonder Nederland!

Als sporter met een handicap loop je vaak tegen onmogelijkheden aan. Niet iedere sportaanbieder heeft materiaal en ruimte om bijvoorbeeld iemand die in een rolstoel zit te ondersteunen bij zijn sport. Daar is vaak meer kennis en geld nodig om de sporter te laten doen wat zij zo graag wil namelijk bewegen en gezond blijven met de mogelijkheden die er wel zijn.

 

Uniek Sporten help je bij het zoeken van jou geschikte sport of beweging zoals wandelen. 

Zij kunnen je ook een sportadvies geven als je nog niet weet welke sport je kan gaan doen. Doordat er steeds meer sportaanbieders aansluiten zijn er veel mogelijkheden. 

 

Sinds juli 2021 ben ik aansloten bij Uniek Sporten, ik ben daar trots op, omdat dit een erkenning is voor wat ik doe in de wandelsport! 

Zo help ik inwoners van Almere die een chronische beperking hebben. Je kan denken aan overgewicht, reuma of parkinson of moeite hebben met je concentratie vermogen.


Haal de beweegnorm met wandelen

drie keer per week wandelen is voldoende voor de beweegnorm

Wandelen is een sport met een lage impact op het lichaam. Drie keer in de week matig intensief wandelen met spierversterkende oefeningen helpt je te voldoen aan de beweegnorm.

 

Het is daarom een hele geschikte sport als je een beperking hebt en graag in beweging wilt komen, maar niet te intensief kan sporten en bewegen.

Wandelen helpt je gezondheid te verbeteren, niet alleen wordt je er lichamelijk fitter van, je concentratievermogen en creativiteit kunnen door de wandelingen flink verbeteren.

Daarnaast kan het ook rustgevend om door de natuur te wandelen of gezellig zijn als je mensen tijdens een wandeling beter leert kennen.

 


Fitprogramma in Almere

Heb jij al zin gekregen om ook te gaan sporten?

Sluit je bij mij aan voor de unieke FitStap programma.

In een leuke groep gaan we in twaalf weken aan de slag om je gezondheid te verbeteren en leer jij te kijken in mogelijkheden met je handicap. Zo help ik je met je wandeltechniek en doen we interactieve oefeningen om ook je brein fit te houden.

 

Heb jij niet de mogelijkheid om twaalf weken achter elkaar mee te doen, dan maken we een programma op maat.

Uniek Sporten helpt ook jou om lekker te blijven sporten en kijken in mogelijkheden.

Vul hieronder je gegevens in voor een gratis intakegesprek.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Deel dit bericht met je vrienden