Fit de herfst in

Tijdens het schrijven van de nieuwsbrief is het inmiddels alweer herfst geworden.

Langzaam kleuren de bladeren goudgeel en bruin, nog even en dan verliezen de bomen hun bladeren om zich klaar te maken voor de winter.

Ook in dit jaargetijde is het goed om lekker buiten in de natuur te wandelen en te genieten van dit schouwspel van het verkleuren van de bladeren en met je (klein) kinderen naar kastanjes zoeken.

Ik heb een leuke route voor je uitgezocht vlakbij Baarn en Soest. Daar kan je lekker met de familie gaan wandelen door de mooie bossen. Deze vind je hier

 

Barefootwandelen in Baarn

Op zondag 17 oktober kan je weer mee wandelen op blote voeten, ditmaal gaan we barefoot wandelen in het Paardenbos van Baarn.

Ook hier zijn er mooie onverharde paden en zullen we gaan genieten van het bos wat zich klaarmaakt voor de winter. Wandel jij ook mee?

 

Vitamine D - goed voor je gezondheid

Ook in het najaar levert wandelen een goede bijdrage voor je gezondheid.

Elke dag een half uur wandelen in de buitenlucht zorgt ervoor dat voldoende zonlicht op je huid komt en vitamine D wordt aanmaakt.

Zo krijgt je gezondheid een boost omdat het een belangrijke bijdrage levert aan sterkere botten, tanden en je spieren werken beter door vitamine D.

De combinatie van buiten zijn en vitamine D zorg voor een beter afweersysteem zodat je minder vatbaar bent voor virussen zoals griep of verkoudheid.

 

Voor deze periode en straks in de winter is het belangrijk dat je handen en gezicht onbedekt zijn om het zonlicht op te vangen zodat voldoende vitamine D aangemaakt wordt.

De komende twee maanden heb ik in de agenda leuke wandelactiviteiten en trainingen gepland waaraan je mee kan doen.

 

Workshop Barefootwandelen en ontspannen ademen

Voor de workshop Barefootwandelen en bewust ademen zijn nog twee plaatsen beschikbaar Lijkt je dit leuk, schrijf je dan snel in, de volgende workshop zal pas weer in het voorjaar van 2022 gepland worden.

 

FitStap wandeltraining

In de drukke agenda probeer ik dit jaar nog een gratis FitStap wandeltraining in te plannen.

FitStap is een trainingsprogramma van de Koninklijke Wandelbond Nederland wat je in staat stelt in twaalf weken te werken aan een betere gezondheid en conditie.

Hou de nieuwsbrief en de website Aldefit.nl in de gaten.

 

Veel wandelplezier

Evert Aldewereld