Fit de herfst in

Tijdens het schrijven van deze blog is het inmiddels alweer herfst geworden.

Langzaam kleuren de bladeren goudgeel en bruin, nog even en dan verliezen de bomen hun bladeren om zich klaar te maken voor de winter.

Ook in dit jaargetijde is het goed om lekker buiten in de natuur te wandelen en te genieten van dit schouwspel van het verkleuren van de bladeren en met je (klein) kinderen naar kastanjes zoeken.

 

Door regelmatig te wandelen zul je fit en gezond blijven. 

Juist nu in deze periode is het goed om actief te blijven en niet te veel binnen te zijn. 

Ik heb een leuke route voor je uitgezocht vlakbij Baarn en Soest. Daar kan je lekker met de familie gaan wandelen door de mooie bossen. De route vind je hier

     

Vitamine D - goed voor je gezondheid

Ook in het najaar levert wandelen een goede bijdrage voor je gezondheid.

Elke dag een half uur wandelen in de buitenlucht zorgt ervoor dat voldoende zonlicht op je huid komt en vitamine D wordt aanmaakt.

Zo krijgt je gezondheid een boost omdat het een belangrijke bijdrage levert aan sterkere botten, tanden en je spieren werken beter door vitamine D.

De combinatie van buiten zijn en vitamine D zorg voor een beter afweersysteem zodat je minder vatbaar bent voor virussen zoals griep of verkoudheid.

 

Het is belangrijk dat je handen en gezicht onbedekt zijn om het zonlicht op te vangen zodat er voldoende vitamine D aangemaakt wordt.

      

Ik wens je veel wandelplezier

 

Evert Aldewereld


Wil jij reageren op dit artikel?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.