Herfstwandeling

Wandelen in het herfst

Uit onderzoek is gebleken dat wandelen aan populariteit wint. Inmiddels wandelen 11 miljoen Nederlanders (65% van de bevolking) voor het plezier. 

Wandelen in de herfst is een heerlijke manier om te bewegen, van de natuur te genieten en fit te blijven. Zeker nu het overdag minder lang licht is, is het van belang om buiten in beweging te blijven. Zo krijg je ook nog een portie vitamine D.

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede wandeling enorme gezondheidsvoordelen heeft. Onderzoeken tonen aan dat het een effectieve manier is om af te vallen, het stimuleert je hersenactiviteit en de kans op hart- en vaatziekten vermindert. 

Daarnaast zal je door een goede wandeling enthousiaster en minder gespannen zijn. 

Wandelen in de natuur verlaagt het stresshormoon cortisol. Tegelijkertijd versterkt beweging het effect van natuurlijke slaaphormonen als melatonine. Kortom: genoeg wetenschappelijk bewijs om het belang van wandelen in het najaar te ondersteunen. 

 

Welke wandelroute kies jij?

 

Herfst: een mooi jaargetijde om een wandeling te maken

Een frisse maar fijne temperatuur, en ontelbare kleuren bladeren zorgen voor een schitterend herfstkleed.

De bladeren kraken onder de wandelschoenen, kastanjes en eikels vallen uit de bomen en paddenstoelen schieten uit de grond. Kortom de herfst is prachtig. 

Juist met dit jaargetijde is het goed om regelmatig het bos in te gaan voor een wandeling.

Natuurmonumenten heeft dit jaar mooie herfstwandelingen en speciaal voor jou heb ik drie routes uitgekozen.

Download de route en maak een mooie herfstwandeling!