Herfstwandeling

Herfst, prefect voor een wandeling

wandelen in de herfst is stressverlagend

Uit onderzoek is gebleken dat wandelen aan populariteit wint. Inmiddels wandelen 11 miljoen Nederlanders (65% van de bevolking) voor het plezier.

Wandelen in de herfst is een heerlijke manier om te bewegen, van de natuur te genieten en fit te blijven. Zeker nu het overdag minder lang licht is, is het van belang om buiten in beweging te blijven.

Zo krijg je ook nog een portie vitamine D. Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede wandeling enorme gezondheidsvoordelen heeft. Onderzoeken tonen aan dat het een effectieve manier is om af te vallen, het stimuleert je hersenactiviteit en de kans op hart- en vaatziekten vermindert.

 

 

 

 

Wandelen is stressverlagend

Daarnaast zal je door een goede wandeling enthousiaster en minder gespannen zijn.

 

Wandelen in de natuur verlaagt het stresshormoon cortisol. Tegelijkertijd versterkt beweging het effect van natuurlijke slaaphormonen als melatonine. Kortom: genoeg wetenschappelijk bewijs om het belang van wandelen in het najaar te ondersteunen.

Welke route ga jij wandelen

Een aangename temperatuur en een overvloed aan herfstkleuren creëren een prachtig herfstlandschap. Met het aangename weer en de schitterende kleuren is dit het perfecte moment van het jaar om te genieten van een wandeling.

Nu het herfstseizoen in volle gang is, is het heerlijk om regelmatig het bos in te trekken voor een wandeling.

Natuurmonumenten organiseert dit jaar schitterende herfstwandelingen, en speciaal voor jou heb ik drie routes uitgekozen.

Download de route en geniet van een mooie herfstwandeling!