Bevrijd je voetendag* in Almere

 

Loop op vrijdag 24 mei mee op blote voeten.

Ontdek samen met barefootwandelaar Evert het prachtige natuurgebied van De Oostvaardersplassen in Almere. Voorafgaand aan de wandeling legt Evert uit hoe je comfortabel op blote voeten kunt lopen. Onderweg zullen we enkele leuke oefeningen doen om goed in contact te komen met de omgeving. Deze ontspannen natuurwandeling biedt een kans om volop te genieten.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen, ook als je nog nooit op blote voeten in de natuur hebt gelopen.

We vertrekken om 9.00 uur en zijn rond 10.00 uur terug bij het Paviljoen, waar je kunt genieten van een kopje thee of koffie.

Deelname aan deze barefootwandeling is gratis en wordt mogelijk gemaakt door Voetentraining.nl.

 

Trek nu alvast je schoenen uit en geniet van de ochtend

Je kunt alvast beginnen door 's ochtends, bij het wakker worden, tien minuten op blote voeten in je achtertuin of op je balkon te staan. Adem rustig in door je neus en adem langzaam uit naar je voeten toe. Zo zul je merken dat je een sterkere verbinding met jezelf en je omgeving krijgt. Een extra voordeel is dat je meteen frisse lucht en zonlicht binnenkrijgt, waardoor je rustig wakker wordt.

*Bevrijd je voetendag is een initiatief van Voetentraining.

(Kenniscentrum voor Voet Houding en Beweging te Utrecht)

bevrijd je voetendag Almere

Lopen op blote voeten is gezond

bevrijd je voetendag almere

Voorkom voet- en houdingsklachten; nu en later.

Laat zien dat jij je er ook van bewust bent dat je voeten belangrijk voor je zijn.

Begin thuis je schoenen uit te doen en je voeten de ruimte geven die het verdient.
Zo kun ze wennen aan natuurlijker manier van bewegen. Je voeten zullen steeds sterker worden waardoor je ook langer buiten kunt wandelen.

Als je dit gewend bent is het fijn om daarna op je blote voeten in je achtertuin te staan.

Voel maar eens hoe de ondergrond aanvoelt, is het warm of misschien wel koud? En hoe voelt het gras of tegels aan je voeten?

Zo zal je steeds meer wennen om geen schoenen aan te hebben.

Ja, ik doe ook mee

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Dit hebben we vorige jaar gedaan

Op vrijdag 23 juni 2023 vond de allereerste Nationale Bevrijd je Voetendag plaats. Overal in het land werden leuke activiteiten georganiseerd waar iedereen aan kon deelnemen.

Een week voor deze bijzondere dag was Evert te gast in studio van Omroep Flevoland. Hier vertelde hij waarom barefootwandelen zo leuk is. Wil je dit interview bekijken?  Klik hieronder de groene balk aan.

In de eerste editie waren meer dan 18 deelnemers te gast bij het Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders in Almere.

Na kennismaking kregen ze uitleg waarom het dragen van stugge en stevige schoenen onze voeten kan verzwakken en tot verschillende ongemakken kan leiden.

De deelnemers deden meteen enkele basisoefeningen om hun voeten sterker te maken, wat essentieel is als steunpilaar voor het lichaam.

Aan het einde van de wandeling ontving barefoottrainer Evert lovende reacties zoals "het was fijn om blootsvoets met een groep te lopen," "ik ben me nu veel bewuster van mijn omgeving geworden," en "ik was meer gefocust op mezelf, het voelde heel mindful".

 

Na afloop genoten we in het Paviljoen van een kopje thee met uitzicht op de Oostvaardersplassen en bespraken we de ochtendwandeling.

Een leuk detail... de meeste deelnemers trokken pas bij de auto of fiets weer schoenen aan.