Over Evert

Buiten in de natuur zijn geeft mij nieuwe inzichten, het levert me positiviteit op en is vooral ook goed voor de gezondheid.

Ik heb het wandelen op jonge leeftijd al ontdekt. Toen ik nog amper kon lopen wilde ik het liefst al op blote voeten lopen.

Toen ik wat ouder werd liep ik met mijn moeder de Apeldoornse 4Daagse. Uiteraard heb ik daar veel voor getraind en regelmatig een leuke wandeltocht gelopen om kilometers te maken. De sfeer tijdens zo'n georganiseerde tocht is superleuk.

Regelmatig had ik last/pijn in mijn bilspier. Ik ben toen terecht gekomen bij een podoloog en kreeg op maat gemaakte zooltjes en advies om stevige schoenen te kopen waarbij de zool niet buigzaam was. Helaas bleef ik last houden van mijn blessures. Zo erg dat ik op een gegeven moment geen lage afstanden meer wilde wandelen.

 

Nadat ik meerdere keren last had van een wandelblessure heb ik mij erin verdiept hoe dit kwam en hoe ik dit kon voorkomen.

Door Marion Meesters (Master Instructor van ChiWalking en schrijfster van "De kracht van ChiRunning") ben ik opgeleid tot ChiWalking instructeur. Dit is een allesomvattende techniek die je verder helpt met wandelen. Wanneer je net een blessure hebt gehad, maar ook als je al jarenlang wandelt. ChiWalking kent de weg van de geleidelijke vooruitgang. Dus telkens als ik ga wandelen ben ik bezig met de aandachtspunten en loop ik veel makkelijker.

 

Omdat wandelen zo leuk is ga ik regelmatig een uitdaging aan, zoals 1000 meter barefoots op ijs wandelen.

Samen met Wim Hof (The Iceman) en vele anderen liepen we op de ijskoude gladde baan om het wereldrecord te verbeteren. Dit is gelukt en daarnaast hebben we hiermee veel geld opgehaald voor War Child.

 

Het afleggen van lange wandeltocht – verspreid over meerdere dagen – vind ik prachtig om nieuwe omgevingen te verkennen.

Onderweg kom ik altijd wel een medewandelaar tegen met wie je een eindje meeloopt.

Vooral de afwisseling tussen rust, natuur en wandelaars kan ik enorm waarderen.

 

In augustus 2020 heb ik mijn eerste alternatieve Kennedywandeltocht van 80 kilometer gelopen. 

Deze lange wandeltocht heb ik in 16 uur kunnen volbrengen, waarbij ik ruim € 700,- voor het Diabetesfonds heb kunnen inzamelen.

Het wandelen van lange afstanden heb ik goed kunnen volbrengen doordat de ChiWalking methode mij geholpen heeft om met een goede wandelhouding en wandelpas te wandelen. ChiWalking is tevens ook mindful wandelen, tijdens het wandelen luister je namelijk naar je lichaam en voel je hoe je loopt.

 

Naast ChiWalking instructeur ben ik verbonden aan de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) en geef ik de 12 weekse programma FitStap. Elke week krijg je in een groep wandeltraining, hersengymnastiek en tips over gezonde voeding.

Dit programma is vooral bedoelt als je een wat inactieve leefstijl hebt en je meer wil gaan bewegen waardoor jij je gezonder en fitter gaat voelen.

Meer over FitStap lees je hier.

 

Bewegen is goed, maar meer bewegen is nog beter. Wist je dat wij Nederlanders per dag soms wel 10 uur stilzitten?  

Uit onderzoeken is gebleken dat elk uur het zitten onderbreken je al snel een scherper en creatiever brein geeft. Als je daarbij elke dag drie keer tien minuten gaat bewegen, zoals wandelen, traplopen of het laatste stukje naar en van je werk lopen, geeft het je al snel meer gezondheidsvoordeel. Regelmatig kun je bij mij de workshop vitaliteit- zo ga ik meer bewegen volgen. Je leert dan dat meer bewegen voor iedereen haalbaar is, ook als je gezondheid je dit misschien niet meer toelaat.

 

Met mijn ervaringen als langeafstandswandelaar en ChiWalking-instructeur help ik jou heel graag om zorgeloos te wandelen. Doordat ik licentiehouder bij de Koninklijke Wandelbond Nederland ben, ben ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de wandelsport.

 

Méér bewegen is gezond voor je lichaam en geest

Met mijn wandelingen en coaching help ik jou om beter in je vel te zitten.

Je hebt minder kans op gezondheidsklachten. Wist je dat meer bewegen chronische klachten dragelijker te maken? 

Zo helpt dagelijks wandelen bij diabetes je suikerwaardes te verbeteren, waardoor je minder insuline hoeft te gebruiken.

Het helpt je elke dag een wandeling te doen en het langdurig zitten te onderbreken. Zo voel jij je gezond en vitaal. 

 

Wil jij je onthaasten en meer rust in je hoofd?

Barefootwandelen is de manier om in contact te komen met moeder natuur. Lopen op blote voeten is de meest natuurlijke vorm van wandelen. Doordat je op een rustig tempo beweegt krijg je meer rust in je lijf. Lees hier hoe je dat doet.

 

Naast deze inspirerende wandelingen, sta ik voor je klaar als coach.

Je kunt bij bij terecht als Stoppen met rokencoach van Rookvrij&Fitter (100% vergoeding via je zorgverzkering)

Of je nu tegen een burn-out aan zit, herstellende bent of gewoon meer rust in je leven wilt, ik help je erbij.

Door de ervaringen van andere deelnemers heb je recht op een 100% tevredenheidsgarantie. Tijdens het traject sta jij centraal. 

wandeltrainer Evert van Aldefit.nl

Ik neem je mee op reis. Samen op pad waarbij jij je doelen gaat halen!

Enthousiast geworden? Laten we een datum plannen voor je eerste wandeling.

 

 

 

 

Een hartelijke wandelgroet van Evert

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Evert werkt samen met de onderstaande instanties voor een gezond leven